1-7 MAYIS BİLİŞİM HAFTASI

1-7 MAYIS BİLİŞİM HAFTASI

04.05.2023 108

 

 04-05-2023    04-05-2023

 

Bilişim nedir? Bilişim Haftası Hakkında Bilgi

Bilim, evreni ve içinde yer alan olayları konu olarak seçen, deneysel yöntemlerle, bilgi edinme ve yöntemli araştırma sürecidir. İtişimde kullanılan ve özellikle elektronik aletler aracılığıyla bilgiyi düzenli bir biçimde işlemeyi ön gören bilim “BİLİŞİM” dir.

İçinde bulunduğumuz yüzyıl “Bilişim Çağı” olmaya uygundur, öyle de ifade edilmektedir. Günümüzde çok hızlı bir şekilde bilgi üretilmekte ve aynı hızla yayılmaktadır. Bilginin üretiminde ve yayılmasında herhangi bir sınır yoktur. Bu hız, insanı bilgi edinme ve bilgiyi kayıt altına almada sıkıntıya sokmaktadır. İnsan ne bu bilgi hızına yetişebilir ne de bilgiyi belleğinde tutabilir. Bunun için insanlar bilgiyi öğrenmenin yanında bilgiyi kayıt altına almayı da hedeflemişlerdir. Bu işi de bilgisayar ve internet ile çözmeyi seçmişlerdir. İnsanlar yalnızca bilgisayar ve internet kullanıcısı olmayı değil, bilişim teknolojisine de sahip olmayı hedeflemektedir. Çünkü bilim hızla teknolojiye, teknoloji de aynı hızla bilgiye dönüşmektedir.

İnternet bilgiye kolay, ucuz, hızlı ve güvenli ulaşmanın ve bilgiyi paylaşmanın günümüzdeki en geçerli yöntemi olmuştur. Bilginin kaynağına erişmede, zaman ve uzaklık aşılmakta ve iş birliği sağlanmaktadır. Ayrıca, başta sözel ve sayısal alandaki öğrenme olmak üzere işitsel ve görsel öğrenmeye de katkısı bulunmaktadır. İnternet kullanımı, bağımsız öğrenme becerilerini geliştirir, iletişim kurulan kişi ve gruplarla da iş birliği için öğrenme becerilerine katkı sağlar. İnternet zengin bilgi ağıyla görsel bilgi edinmede önemli rol oynadığı gibi oyun ortamına da açıktır. İnternet, bireylere bilgileri karşılıklı paylaşma ortamı yaratır ve diğer kullanıcılarla tartışma olanağı sunar. Bu gelişmeler ülkemizde de bilişim sektörü diye bir sektör doğurmuştur. Bilişim sektörü, kendi teknolojimizi üretebilecek bir konuma gelmeye çalışmaktadır.